Zašto odabrati limeni pokrov?

Limeni krovovi sa sobom nose  jako velike prijednosti i veoma su jednostavni za montiranje. Zašto odabrati limeni krovni pokrivač? U najveće prednosti limenih krovnih pokrivača su najveća otpornost i čvrstoća od svih ostalih vrsta krovnih pokrivača na tržištu. Velika izdržljivost prilikom jakih udara vetra, grada i zemljotresa i sličnih nepogoda. Krovni limovi su lakši i do 7 puta od klasičnog crepa, ugrađuju se u kratkom vremenskom roku, a njihova boja je postojana i dugotrajna i ne mijenja se sa vremenom.

Tajna dobrih limenih krovova je upravo u načinu kako se postave. Naši obučeni profesionalci će postaviti vaš krov sigurno i po najvišim standardima. Pravilno postavljen limeni krov ima niz benefita. Na primer, na veliko iznenađenje limeni krovovi zagušuju buku izazvanu kišom i lošim vrijemenskim uvjetima. Također limeni krovovi su idealni za ekstremne vrijemenske uvjete. Nemojte imati bojazan da led može da izazove udubine vašeg krova. Kvalitetno postavljen limeni krov može da izdrži desetljeća snegova, vetrova i ledenih kiša.

Protivno nekim vjerovanjima limeni krovovi nisu skloni pohrđavanju – oni se rade da traju. Lagano a vjerovatno će dočekati mnoge nove generacije u vašem domu.

Sa iskustvom od 10 godina u na tržištu lima možemo potvrditi da u najvećem broju slučajeva trajnost premašuje 25-30 godina.