Zašto odabrati Gerard pokrov?

Zašto odabrati Gerard pokrov? Krovne ploče Gerard su prepoznatljive po svojoj postojanosti – ne cijepaju se, ne lome, ne pucaju, ne savijaju, ne iskrivljuju niti upijaju vodu. Kamene čestice štite od jakog sunca, buke od kiše i odrona snijega tako da ćete svako godišnje doba dočekati spremni i sigurni.

Gerard krovovi su otporni čak i na ekstremne vremenske uvijete poput uragana.Ova vrsta krovova doprinosi boljem općem dojmu koji vaš dom ostavlja i doprinosi boljoj vrijednosti nekretnine. Klijenti se uglavnom jako prijatno iznenade kada čuju da cijena Gerard pokrova nije ništa veća od cijene većine pokrova na tržištu.

Također su idealni za zamjenu krova jer prilikom postavljanja Gerard krovova nema potrebe ojačavati  vašu staru krovnu konstrukciju. U nekim slučajevima moguće je postaviti ga i preko postojećeg krova. Sa ovakvim tipom krovova birate stabilnost, sigurnost i moderan izgled. Naš stručni tim, obučen za izvođenje radova po najvišim standardima će postaviti vaš krov, brzo i efikasno.

Gerard pokrov je osobito primjeren za klimatska područja s puno kiše, snijega i jakih vjetrova. Na krov pokriven GERARD pokrovom nagiba do 40° nije potrebna ugradnja snjegobrana. Gerard ploče su veoma lagane pa vam transport do udaljenih mjesta neće predstavljati veliki problem. Pošto su izuzetno čvrste pri transportu se neće slomiti.